ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE ȘI MESERII “ION ROMÂNU” REȘIȚA

administrator 14.12.2017

Școala Populară de Arte și Meserii din Reșita ofera tuturor celor interesați, indiferent de vârsta acestora, posibilitatea de a urma cursuri la clasele de pian, acordeon, chitara, orga, vioara, tambal, contrabas, instrumente de suflat, ansamblu instrumental, pictura, design, design vestimentar, artă decorativă, dans clasic, modern, popular și de societate, canto, actorie, corepetiție, istoria muzicii, teorie și solfegii, folclor și istoria artelor. Aceste cursuri se predau individual sau colectiv, pe o durata de la 3 la 5 ani, în funcție de clasa aleasă.
Înscrierea la cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii se face în fiecare an la 1 septembrie, iar pentru a fi admisi, candidații trebuie să susțină un test de aptitudini. Frecventarea cursurilor se face în urma achitării unei taxe de școlarizare care se stabilește la fiecare început de an școlar.
Datorită profesionalismului, dăruirii și bogatei experiente didactice a profesorilor cu care această școală se mândrește, în decursul timpului, numeroși cursanți au obținut premii și trofee la diverse festivaluri de muzică și expoziții de artă plastică.
Pe langă activitatea de predare, Școala Populară de Arte și Meserii din Reșița este implicată ca și organizator și coorganizator în unele manifestări culturale din județul Caraș-Severin: Festivalul concurs de muzică ușoară “Ritmuri în mileniul III” desfășurat la Berzasca, Festivalul Vaii Almajului, Festivalul de folclor “Afilon Lațcu”, “Spectacol dedicate zilei de 8 Martie”, “Zilele Școlii Populare de Artă Reșița”, “Ziua Ușilor Deschise”.

Localizare: