RESTRICȚII CIRCULAȚIE LUCRĂRI TRAMVAI

administrator 23.05.2022

                                                                 

 

 

 

 

                                                                    ZONA TRIAJ

                                                               ZONA GOVÂNDARI

Harta Lucrari Tramvai

                                                                ZONA MUNCITORESC

 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 23.09.2022 - VALABIL DIN 26.09.2022

Având în vedere extinderea lucrărilor de modernizare a transportului public electric efectuat cu tramvaiul, de către PORR, începând cu data de 26.09.2022 și până la finalizarea sectorului de drum, se restricționează circulația autovehiculelor între P-ța Republicii și pasaj Nera la o bandă de circulație pe ambele sensuri de deplasare în zona mediană a căii de rulare a tramvaiului
Din data de 26.09.2022 vor începe lucrările la infrastructura rutieră de către PORR pentru proiectul de reabilitare a străzii Timișoarei și Bârzăviței cât și a extinderii lucrărilor de modernizare a transportului public electric efectuat cu tramvaiul, se restricționează circulația autovehiculelor​ astfel:
  • Str. Timișoarei cu str. Grădiște și până la pasaj Intim
  •                P-ța Republicii și până la pasaj Nera

În vederea execuției acestora, se va restricționa circulația autovehiculelor în funcție de evoluția lucrărilor la o bandă de circulație pe ambele sensuri de deplasare. 

Circulația autobuzelor în transportul public local de persoane se va desfășura pe aceleași trasee, iar accesul pentru stația de autobuz de la MOL este din fața stației de carburanți.
Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile.
Rugăm toți participanții la trafic să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.

*Breteaua de întoarcere spre Centrul Civic la ieșirea de sub Pasajul Intim pe banda de mers în jos se închide temporar pentru lucrări, urmând să fie redeschisă la sfârșitul lunii octombrie în funcție de evoluția lucrărilor.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 12.08.2022 - VALABIL DIN 17.08.2022

Începând cu data de 17.08.2022 circulația pe Bulevardul Revoluției din Decembrie, de la intersecția cu B-dul A. I. Cuza – zona OMV până la intersecția cu P-ța T. Vuia - zona Universitate, se va închide pentru a putea extinde lucrările de modernizare a transportului public aflate în derulare în Municipiul Reșița.

Circulația autovehiculelor se va desfășura având sens unic de deplasare pe ambele benzi de circulație pe următoarele tronsoane de drum:

 

  • în sensul de mers spre centru de la semafor poliție până la intersecția cu str. P. Andreescu prin cartierul Moroasa;

  • de la Bloc 800 - B-dul A. I. Cuza intersecție cu str. P. Maior în sensul de mers spre Govândari până la semafor poliție prin cartierul Luncă;

  • restul tronsoanelor de drum rămân cu circulație în dublu sens.

 

Recomandăm locuitorilor din această zonă să nu parcheze pe Bulevardul Revoluției din Decembrie de la intersecția cu B-dul A. I. Cuza – zona OMV până la intersecția cu P-ța T. Vuia - zona Universitate.

 

În prezent B-dul. Republicii rămâne închis circulației autovehiculelor, iar intersecțiile Intim și Renk și legătura rutieră între str. Progresului și str. Țarcului rămân deschise, până la finalizarea lucrărilor.

În zona Pasajului Intim pe sensul de mers în sus se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre str. Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu.

Pentru asigurarea continuității serviciului de transport public local, datorită necesităților generate de lucrări la infrastructura de transport electric, traseul principal deviat în prezent pe B-dul. Muncii (B-dul. Republicii închis până la terminarea lucrărilor) va fi deservit în continuare suplimentar de un inel de circulație care se va desfășura cu același program de transport. De asemenea se înființează 3 stații noi de autobuz pentru îmbarcarea debarcarea călătorilor la mersul spre Govândari, astfel: la Universitate în față, respectiv înainte de intersecția B-dului A. I. Cuza cu străzile N. Titulescu și Al. Molizilor.

Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, inclusiv modificările la programul de circulație al operatorului, urmând a fi comunicate în timp oportun.

Rugăm toți participanții la trafic să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.

Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore.

 

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 30.06.2022 - VALABIL DIN 05.07.2022

  • Se restrictionează Intim - Victoria ambele benzi de circulatie.

  • Se restrictionează 1 banda pe fiecare sens de mers de la pod Intim la OMV.

  • Suplimentarea cu microbuze: Strada Făgărășului – Bld. Muncii – transport public ( 3 microbuze / oră )

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Având în vedere extinderea pe un nou tronson a lucrărilor de modernizare a transportului public electric efectuat cu tramvaiul de către PORR pe B-dul Republicii, în cadrul primei etape care se desfășoară pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data 27.06.2022 orele 09.00 și până la finalizarea sectorului de drum se închide/restricționează temporar circulația autovehiculelor, astfel:

 

UPDATE 23.06.2022

1. Bulevardul Republicii de la intersecția cu Str. Progresului, până la sensul giratoriu de la Intim– închidere tronson de drum corespunzător zonei Micro I sensul de mers în sus;

2. Bulevardul Republicii de la intersecția cu Str. Făgărașului și B-dul Muncii, până la: intersecția B-dul Republicii cu Str. Progresului, respectiv B-dul Republicii cu Str. Țarcului –  închidere tronson Micro III și IV; - CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ

3. În zona Pasajului Intim pe sensul de mers în sus se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre str. Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu;​

4. Bulevardul Republicii sensul de mers în jos, de la sensul giratoriu Intim, rămâne deschis circulației pe ambele benzi cu acces spre str. Progresului - B-dul Muncii respectiv str. Țarcului – str. Făgărașului;

 

Transportul public local de călători se va efectua pe B-dul Muncii la mersul în sus spre Centrul Civic (de la Renk la Intim) suplimentar cu stațiile aferente pentru îmbarcare debarcare călători corespunzătoare zonei Micro I: Intim (Parcul Copilului) și Stația C.F.R. Reșița Nord (Biserica Greco-Catolică de pe B-dul Muncii).

Pentru accesul facil din zona Intim-Victoria doar până spre zona Stației C.F.R. Reșița Nord se asigură gratuit transportul persoanelor pe acest tronson, care se deplasează în continuare în partea de sus a Municipiului Reșița (legătură pentru sensul de mers Govândari-Centru).

 

 

Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, urmând a fi comunicate în timp util.

Rugăm  toți participanții la trafic să elibereze locurile de parcare stradale de pe B-dul Republicii  tronson Micro III și IV și să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.

Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore.

           Vă mulțumim pentru înțelegere.

 

PENTRU A VIZUALIZA HARTA FULL SCREEN  - CLICK MAI JOS!