SKATEPARK PENTRU TINERII REȘIȚENI

Tinerii reșițeni care practică sporturi precum skateboarding, BMX riding, rollerblading etc. nu mai au mult de așteptat. Mâine, 5 aprilie, la ora 16.00, Primăria Reșita inaugurează noul skatepark pentru tinerii reșițeni și nu numai.
prim_resita 05.04.2018
Tinerii reșițeni care practică sporturi precum skateboarding, BMX riding, rollerblading etc. nu mai au mult de așteptat. Mâine, 5 aprilie, la ora 16.00,  Primăria Reșita inaugurează noul skatepark pentru tinerii reșițeni și nu numai.

Deși abia întorși de la Riders Jam Spring Break,  Alin Moldovan,  David StanciuRadu Mirancea și Cohal Cristian, unii dintre cei mai ”titrați” rideri din România, vin la Reșita să puncteze evenimentul inaugurării unui nou skatepark modern.  
Riderii au câteva challenge-uri cu premii pregătite pentru iubitorii de sporturi extreme și le recomandă tinerilori amatori de show pe două (sau patru) roți să își facă bagajul, sa își umfle roțile, să își strangă piulițele și să vină încărcați cu adrenalină în Centrul Civic din orașul nostru.
Lucrările la skatepark-ul din Centrul Civic au început în luna septembrie, anul trecut și a costat aproximativ 400.000 de lei. Aleşii locali au dorit să arate că tinerii cu astfel de pasiuni nu au fost daţi uitării și au răspuns pozitiv solicitării acestora și a campaniei de strângere de semnături, aprobând finanțarea Urban Skate Park în Centrul Civic, în zona dintre Hotelul Semenic și Romarta, o locație de aproximativ 600 de metri pătrați care oricum era cunoscută și folosită de skateri şi bicicliști, chiar dacă nu era  amenajată în acest sens.
„Pentru ca noua investiție să fie utilă unui număr cât mai mare de tineri, s-a avut în vedere acoperirea tuturor gradelor de performanță – începători, nivel mediu și avansați,  dar și posibilitatea organizării de competiții. Acest proiect nu schimbă structura actuală a Centrului Civic, doar dotează adecvat zona propusă de către tinerii practicanți de astfel de sporturi “, spune primarul Ioan Popa.