CAMPANIE COLECTARE DEE-URI

prim_resita 11.10.2019

        Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Serviciul Local de Colectare - partener - Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează în perioada 14 -19 OCTOMBRIE 2019 o campanie de colectare a DEEE –urilor în municipiul Reșița. Luni 14 octombrie se va deschide linia telefonică de call-center pentru  programarea și ridicarea deșeurilor de la domiciliu.
    În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la:
Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.
    Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio
Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.
Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.
Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit.
Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.
      În data de 19 octombrie 2019 DEEE-urile vor putea fi predate și la următoarele puncte provizorii de colectare:
  1.    Parcul Siderurgistului,
  2.    Colegiul Tehnic Reșița,
  3.    Şcoala Gimnazială Nr. 9,
  4.    Şcoala Gimnazială Nr. 2.
  5.    Centrul de colectare RoRec str. Căminelor intersecţie cu Al. Albăstrelelor,
  6.    Cîlnic – La mașina de colectare,
  7.    Cuptoare - La mașina de colectare,
  8.    Ţerova – Căminul Cultural,
  9.    Doman – La mașina de colectare,
10.    Moniom - La mașina de colectare.
Pentru predarea DEEE voluminoase cetăţenii municipiului pot apela la unul din următoarele numere de telefon.:
•    RoRec – 0800444800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 0751302119.
•    Primăria Municipiului Reşiţa -0255/211.692 interior 173 (de luni până vineri), 0255/210.258;
Deşeurile voluminoase vor fi preluate de la domiciliu –  telefoane la care se pot  anunţa vor funcţiona zilnic între orele 09.00 - 15:00
Pentru instituții și agenți economici, la preluarea GRATUITĂ de la sediu se întocmesc Procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte.
 Pentru obiectele predate în perioada 14 – 19 octombrie 2019 participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă. Tragerea la sorţi  va avea loc în ziua de 21 OCTOMBRIE 2019, la sediul Primăriei Reşiţa, Sala de şedinţe ora 12:00.
 Premiile oferite în această campanie sunt:
•    blender – 2 buc.
•    aspirator  –  1 buc.
•    cafetiere – 5 buc.
•    fier de călcat – 4 buc.
•    mixere – 4 buc.
             Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Compartimentul mobilitate Urbana, Monitorizarea            Serviciilor de Utilități Publice și Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la numerele de telefon 0255-210.258, 0255-211.692 interior 173 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.